Υλικά για 1 μερίδα (410 θερμίδες):
- 50γρ πληγούρι
- 120γρ τόνο σε νερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 4-5 μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1κ.σ. πέστο και μερικά φύλλα βασιλικού
- Χυμό μισού λεμονιού
Προετοιμασία:
1. Βράζουμε το πληγούρι για 15 λεπτά σε άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
2. Αναμειγνύουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και την πράσινη πιπεριά.
3. Αναμειγνύουμε το πέστο, τα φύλλα βασιλικού και το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε στο πλιγούρι.
4. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα.
5. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε στο ψυγείο για να το φάμε αργότερα.
- 50γρ πληγούρι
- 120γρ τόνο σε νερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 4-5 μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1κ.σ. πέστο και μερικά φύλλα βασιλικού
- Χυμό μισού λεμονιού
Προετοιμασία:
1. Βράζουμε το πληγούρι για 15 λεπτά σε άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
2. Αναμειγνύουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και την πράσινη πιπεριά.
3. Αναμειγνύουμε το πέστο, τα φύλλα βασιλικού και το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε στο πλιγούρι.
4. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα.
5. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε στο ψυγείο για να το φάμε αργότερα.