ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες (70 θερμίδες η κάθε μερίδα):
- 1κ.γ. ελαιόλαδο- 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 60γρ σέλινο σε φέτες
- 500γρ καρότα τριμμένα
- 700ml νερό
- 1κ.γ. σκόνη για ζωμό λαχανικών, με μειωμένο αλάτι καλύτερα
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Μερικά φύλλα σέλινου (προαιρετικά)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1) Ζεσταίνουμε σε 1 αντικολλητικό σκεύος το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά για μερικά λεπτά τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά.2) Προσθέτουμε τα καρότα, το νερό και το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
3) Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
4) Σερβίρουμε ως έχει ή το περνάμε στο μπλέντερ να γίνει χυλός.
5) Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο πάνω από κάθε μπολ και πασπαλίζουμε με μερικά φύλλα σέλινου άμα θέλουμε.