ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλιτζάνι φακές (τις έχετε βάλει από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν)
- 5-6 φλιτζάνια νερό (στο ένα από αυτά διαλύουμε 1 κ.γ. πελτέ)
- σέλινο (ξερό ή φρέσκο)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλ. ρύζι
- 2 φύλλα δάφνης
- αλατοπίπερο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
- Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τις φακές μαζί με το σέλινο, το καρότο και το σκόρδο να σιγοβράσουν για 10'.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τη δάφνη, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να απορροφώνται τα υγρά. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή πάντα φωτιά μέχρι να πήξει.
- Σερβίρουμε ζεστό κατά προτίμηση!